Marlous van Leeuwen

Wat is je favoriete plek in Houten en waarom?

Wat ik het leukste aan Houten vind, is dat je nog kan zien hoe het vroegere dorp Houten eruit zag. Vanaf het Oude Dorp vind je her en der boerderijen die vroeger vrij lagen. Nu zijn daartussenin woningen gebouwd, maar de boerderijen zijn er nog. Zo word je steeds herinnerd aan de agrarische herkomst van Houten. Houten is daarbij heerlijk groen, zeker in de lente en zomer kan ik daar enorm van genieten. Mijn favoriete plekje is het strandeiland van de Rietplas. Het pontje pakken en daar neerstrijken aan het eind van een warme dag met iets lekkers, een kleedje en je midden in de stad in de natuur wanen…..

 

Waarom kies je voor zitting in de HAR?

Zowel in werk als privé kom ik graag op voor mensen die het niet makkelijk hebben in de maatschappij. De sociale woningbouw is bedoeld voor de mensen in de laagste inkomenscategorieën. Dat wil zeggen dat je in die categorie start. Mensen groeien daar meestal ook weer uit en maken dan een vervolgstap in hun wooncarrière. Er is een groep die het in sociaaleconomische zin blijvend moeilijk heeft. Er zijn heel wat mensen die zonder sociale woningbouw geen dak boven hun hoofd zouden hebben, denk aan urgenties of aan mensen die doorstromen uit de opvang. De wachtlijsten, ook voor reguliere woningzoekenden, zijn lang en de behoefte is groot. Betaalbaarheid en beschikbaarheid staan daarom hoog op mijn prioriteitenlijst.
Draagvlak vind ik ook heel belangrijk. Wij komen veel vooroordelen tegen over huurders. Die wil ik graag ontkrachten. Tot slot ben ik graag een schakel tussen beleid en werkelijkheid. De werkelijkheid van de huurders van Viveste en de wet- en regelgeving van de sociale woningbouw in het algemeen en die van Viveste in het bijzonder.

Contact

Contact Us
  • Huurders Advies Raad Houten

  • Postadres:
    Dorpsstraat 134
    3991 BZ Houten

  • info@harhouten.nl