Axel Eerdman

Wat is je favoriete plek in Houten en waarom?

‘Eigen haard is goud waard’ en het maakt niet uit of je de haard huurt of niet, zolang het maar ‘eigen’ aanvoelt. Zo ben ik trots op het kleine appartementje waar mijn vriendin en ik ‘ons thuis’ van hebben kunnen maken: gehuurd van Viveste, maar wel óns thuis. Grenzend aan het Rond, doe ik niets liever dan op zondag ontbijten op het Rond of wandelen langs de Kooikersplas. Beide geven me een vakantiegevoel in eigen woonplaats. Hoewel we nog maar kort in Houten wonen, is dat noordoostelijke hoekje van Houten als thuis gaan voelen.

 

Waarom kies je voor zitting in de HAR?

Zo vanzelfsprekend is dat ‘thuis’-gevoel niet geweest. Viveste had het pand niet fantastisch opgeleverd en ook de gemeente moest nog wennen aan de nieuwe invulling van het voormalige kantoorpand. Een bewonerscommissie werd opgericht. In korte tijd werd me duidelijk dat huurders veel kunnen bereiken als zij zich organiseren en de dialoog starten met Viveste en de gemeente.
Met deze bewonerscommissie zijn veel goede dingen bereikt. Toen de bewonerscommissie werd opgeheven sloot ik me aan bij de HuurdersAdviesRaad Houten. Op die manier kan ik proberen om bij te dragen aan een beter huurbeleid, een mooier Houten en een goede organisatie van huurders onderling, opdat huurders samen mooie dingen kunnen bereiken. Uiteindelijk moet iedereen in Houten lekker kunnen wonen, óók met een gehuurde haard.

Contact

Contact Us
  • Huurders Advies Raad Houten

  • Postadres:
    Dorpsstraat 134
    3991 BZ Houten

  • info@harhouten.nl